Drømmer du om at blive maler i Helsingør?

18 januar 2021 Camilla Skøtt

Har du en drøm om at blive maler, og holder du til i Helsingør – ja, så kan du jo sagtens gå hen og blive den næste maler i Helsingør. Men er det let nok at blive maler, eller hvordan foregår det?

Ja, som udgangspunkt er det faktisk muligt for de fleste at blive uddannet maler i dagens Danmark. Og heldigvis for det – det er dejligt at bo i et land, hvor unge som gamle kan uddanne sig til det, de drømmer om, uden at det koster penge.

Hvis du gerne vil være maler, skal du søge ind på en teknisk skole, der udbyder denne uddannelse, og så skal du efterfølgende finde en læreplads, hvor du kan have din læretid. Det kan indimellem være svært – afhængigt af hvor i landet du bor – men det bør være muligt. Som regel kan du få hjælp fra skolen, og hvis det er helt umuligt at finde en læreplads, kan det være en mulighed at komme i lære på skolen i stedet. Det kan du undersøge, når du søger ind.

Hvad tjener en maler?

Det er svært at svare på, hvor meget en maler tjener, men hvis du er ansat som malersvend i en mindre virksomhed, så ligger lønnen nok omkring 25.000-30.000 kroner alt efter din erfaring. 

Du kan også vælge at bruge din uddannelse til at starte din egen malervirksomhed, og så er det i princippet dig selv, der afgør, hvor meget du skal tjene. Det er bare et spørgsmål om at få kunder nok i hus. Det er naturligvis ikke helt så let, som det lyder, og det kan være godt givet ud at være ansat i en virksomhed først, så du har mulighed for at snuse lidt til faget og få noget erfaring, inden du starter selv.

God fornøjelse med jagten på dine drømme.

Flere Nyheder