Få hjælp til at komme ud af afhængigheden hos et misbrugscenter

03 juni 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du havnet i en ond nedadgående spiral til afhængighed og misbrug? Så bør du hurtigst muligt søge professionel hjælp.

Det er meget vigtigt at du opsøger denne hjælp i det øjeblik du erkender at du har et problem. Det er sandsynligvis ikke et spørgsmål om mere end et par uger før du ikke længere er i stand til at opnå eller efterfølge denne erkendelse.

Et afhængigheds betinget misbrug udvikler sig nemlig med lynets hast. Og inden for ganske kort tid har du ikke længere den selvkontrol der skal til for at opsøge den behandling du har brug for hvis du vil ud af afhængighedens favntag.

Kan jeg ikke bare selv forestå min egen afvænning?

Måske synes du at det er pinligt at opsøge hjælp til afvænning. Især fordi du med stor sandsynlighed er overbevist om at du sagtens kan klare ærterne på egen hånd. Mange alkoholikere og illemisbrugere bilder sig selv ind at de til hver en tid kan lægge flasken eller den receptpligtige medicin på hylden og derefter være 100% fri af afhængigheden. Men så enkelt forholder det sig desværre ikke.

Misbrugscenter

Hvis du fra den ene dag til den anden kvitter pillerne eller alkoholen cold turkey vil du inden for temmelig kort tid opleve ganske heftige abstinenser. Almindelige tømmermænd er det rene vand ved siden af opioid eller alkohol abstinenser, som kan vare i flere dage – faktisk helt op til en uge – og som byder på alt fra feberlignende tilstande med koldsved, rystelser og smerter i muskler og led til voldsomme opkastninger, delirium og vrangforestillinger.

Derfor er det vigtigt at du opsøger afvænnende behandling på et center til behandling af misbrug som kan tilbyde dig afgiftning eller afrusning i trygge rammer under overvågning af erfarent og professionelt sundhedspersonale. Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på misbrugsbehandling via centerets hjemmeside på behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder