Fik du brugt den efteruddannelse til noget?

21 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Mange mennesker kaster sig over en efteruddannelse relativt sent i livet, når man sammenligner med, hvornår andre tager den uddannelse, som de bruger det mest af deres liv på at lave noget med.

Man kan søge sådan en efteruddannelse af mange grunde, hvor det kan handle om, at man rammer en midtlivskrise, hvor man fornemmer, at man er ved at have brugt den bedste del af ens liv, så man skal nå at skifte karrierespor, hvis man gerne vil nå at opleve noget andet med ens arbejdsliv og prøve nye udfordringer, inden det er for sent.

Man ved jo aldrig, om man bliver ramt af en ulykke eller andet, så man ikke kan yde det samme på arbejdsmarkedet, som man ellers havde planlagt – eller man overhovedet kan være der mere – så det er med at gøre noget ud af den tid, som man har.

Der skal være en årsag til en efteruddannelse

For andre mennesker handler det mere noget om, at man er træt af at være i den branche, som man er i, og der er måske ikke arbejde nok, eller man tjener ikke nok på det, så man trænger til at opleve noget helt andet.

Efteruddannelse

Men tiden er også presset med at tage sådan en efteruddannelse, nu hvor man er senere i livet, hvor der er mere ansvar og opgaver, man skal tage sig af, så sådan en efteruddannelse varer sjældent lige så lang tid som “almindelige” uddannelser, man kan læse en del derhjemme, og nogle af dem skal man selv betale for.

Men man er også nødt til at gøre op med sig selv, om man bare er bange for, om man kan nå alt i livet, eller man tager den her efteruddannelse, fordi det er noget, som man reelt set brænder for.

Man skal bruge den tid, man har tilbage, optimalt.

Flere Nyheder