Marineudstyr er jo egentlig bådudstyr

18 juli 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du tror, at marineudstyr er forbeholdt marinen og dermed den militære enhed, der begår sig på havet i form af flåden, så tager du fejl.

Man siger jo også “marinaen”, når man taler om, at man skal ned på lystbådehavnen, og man snakker om at være maritim, når man har med havet at gøre.

Så det er egentlig bådenes folk, der har taget udtrykket til sig, og det er opstået løbende sammen med andre udtryk, så det er smeltet lidt sammen på kryds og tværs, men dem, som der begår sig med det til dagligt, ved jo godt, hvad de taler om.

Dog skal du passe på med at sige, at du er i flåden, hvis du køber marineudstyr, for det er man jo ikke nødvendigvis.

Og du kommer nok til at fornærme flådens folk, hvis du siger, at de har bådudstyr, for de går meget op i at skelne mellem den slags.

marineudstyr

Er der noget marineudstyr, som du skal have?

Så hvis du er ny i det med at eje en båd, så skal du ikke blive forvirret, hvis du både støder på “bådudstyr” og “marineudstyr” forskellige steder, og nogle steder optræder de endda sammen, fordi det er nemmere.

Da der er nogle folk, der konsekvent bruger det ene udtryk fremfor det andet, så er det jo nemmere at få folk i butikken, hvis man bruger begge udtryk.

Dog er der jo så også nogle, der vil holde sig fra noget udstyr, hvis der enten står “båd” eller “marine” foran, fordi man går meget op i, om man siger det ene end det andet.

Man kan godt lidt sige, at hvis man siger “marineudstyr”, så lyder det mere professionelt, og nogle tror da også, at det så er i bedre kvalitet, men det kommer så bestemt an på, hvem der laver det.

Flere Nyheder