Reparation af badekar med ny og stærk emalje

20 november 2021 Astrid Pedersen

advertorial

Er dit gamle badekar gået hen og blevet så slidt at emaljen på karrets inderside har slået revner? Så bør du undlade at tage bad i karret.

Selv om revnerne ikke går hele vejen igennem til badekarrets sokkel, og du dermed risikerer fugt skader i denne, vil det ikke være sundt at benytte badekarret til lange, varme karbade. Såvel revner som andre overfladiske skrammer og grimme misfarvninger kan nemlig gemme på kolonier af bakterier og svamp som potentielt kan fremkalde sygdomme.

Du gambler altså med dit helbred hvis du bader i et skrammet, ridset og misfarvet badekar. Og derfor bør du få sat dette grundigt i stand hvis du ønsker atter at kunne nedsænke dit legeme i lunt og velduftende vand.

Hvorfor ikke bare smide det slidte badekar ud?

Måske tænker du at det virker som overkill at lade badekarret renovere, og at det nok er nemmere at skrotte det til fordel for et nyt et af slagsen. Men her skal du overveje at det faktisk er en temmelig tidskrævende – for ikke at nævne dyr – affære sådan at skille sig af med et gammelt badekar.

Soklen omkring karret skal nedbrydes og bygges op på ny. Det gamle badekar skal bortskaffes på reglementeret vis, og et nyt skal indkøbes. Og er du rigtig uheldig bliver du nødt til at flytte afløbet hvilket betyder at der skal en autoriseret VVS installatør ind over projektet.

Slip billigt med renovering af badekar

Hvis du i stedet vælger at lade emaljen på badekarrets inderside sætte flot i stand kan du slippe med en brøkdel af prisen. En renovering af badekar tager samtidig kortere tid. På blot fire timer vil en dygtig fagperson – en såkaldt badekarsmaler – kunne få dit badekar til at stå som nyt. Og allerede efter fireogtyve timer kan du tage karret i brug.

Find din badekarsmaler på https://emaljering-af-badekar.dk/reparation-af-badekar/.

Flere Nyheder