Sådan undgår du, at din bil ruster

09 november 2021 Steffen Hansen

advertorial

Som bilejer, så er det en værre omgang, hvis ens bil begynder at ruste. Derfor kan det være en god idé at undersøge hvordan man kan undgå rust på bilen. I dette indlæg kommer vi ind på netop hvordan du kan undgå rust på din bil nemt og gnidningsfrit.

Få en undervognsbehandling

Hvad end det er en ny eller gammel bil, så er det en god idé at få den rustbehandlet. En rustbehandling laver et beskyttende lag, som gør, at bilen ikke ruster lige så nemt. Det gode ved en undervognsbehandling i varde er, at den holder længe. Faktisk, så behøver man kun at give sin bil en rustbehandling for hvert 5-7 år der går, hvis man passer godt nok på den. Det er dog altid en god idé at vejlede sig ved mekanikeren der klarer behandlingen.

Sørg for at undgå salt

En af det værste syndere, når det kommer til rust, det er salt på vejene. Det ætser nemlig lakken på bilen, så der er fri adgang til metallet, og det derfor kan begynde at ruste. Det er af den grund meget vigtigt, at man husker at vaske sin bil ofte, hvis der er salt. Det er fristende at udskyde at få den vasket, fordi man tænker, at den jo bare bliver beskidt med det samme igen, men det er klart det bedste at gøre for den.

Hvis der ligger sne eller is, så vil de i Danmark strø en del salt ud på vejene. Her anbefaler vi faktisk, at du vasker din bil eller i det mindste skyller den mindst 2-3 gange i måneden. Det afhænger selvfølgelig af hvor meget du kører i den, men hvis du bruger den ofte, så er det vigtigt, at du får det skyllet af en del gange i løbet af vinteren, så du ikke får en ubehagelig overraskelse efterfølgende.

Flere Nyheder